Vakantieparken in Zuid-Frankrijk

Luxe huisje huren

Elke zomervakantie ga ik met mijn gezin op vakantie in Zuid-Frankrijk. Voorheen gingen we altijd kamperen met een grote tent. Dan reden we ‘s morgens vroeg weg en reden we met een karretje achter de auto, waarin alle kampeerspullen zaten. Dan was je aan het eind van de middag eindelijk aangekomen op de camping en dan moesten we de tent nog op gaan zetten. Als die stond kon de vakantie pas echt beginnen. Sinds vorig jaar gaan we in een vakantiehuisje op verschillende vakantieparken in Zuid-Frankrijk, dat bevalt heel goed.

Regenachtig weer

Wanneer we met de tent gingen en het regende, dan zaten we krap met z’n allen in de tent en konden we niet zoveel doen. In zo een vakantiehuisje is dat veel makkelijker, dan hoef je niet te wachten totdat het regenen stopt, maar kan je allerlei dingen binnen verzinnen. Doordat we wifi en een tv in het huisje hadden kon iedereen zijn eigen ding doen.

Het beste aan een vakantiehuisje vind ik dat er een bed staat, want wat er elke vakantie gebeurde was dat er weer een luchtbed lek was. Dan ga je slapen en word je midden in de nacht wakker en dan lig je op de grond.

uitzicht op de berg

Activiteiten

Vorig jaar gingen we naar het vakantiepark L’Espinet in Zuid-Frankrijk. Daar is een overdekt en een buitenzwembad. Ik denk dat we elke dag wel gezwommen hebben. Wij doen met het gezin altijd sportieve activiteiten, zoals wandelen, mountainbiken en kanoën. We gingen wandelen in de Pyreneeën, dat is een mooi berggebied waar je veel wandelingen kan maken. Als je dan bovenaan de berg bent gekomen, heb je een heel mooi uitzicht over het gebied.

Kanoën

Vorig jaar hebben we ook gekanood, dat deden we op de rivier de Ariège. De stroming was heel hard. Ik zat samen met mijn zus in een kano en halverwege sloegen we om, doordat we niet goed stuurde. Gelukkig was het op een warme dag en was het water lekker verfrissend.